Две титли за “Рилски атлет” – на Ивана Аджова и Веселина Алинска

Ивана Аджова

В Луковит на 17 март се състоя държавното първенство по крос-кънтри за всички възрасти.
В конкуренцията на 25 състезателки при девойките младша възраст /16-17 г./ Ивана Аджова спечели златния медал. Това бе трета титла за нашата представителка за годината. Ивана през цялото време контролираше бягането и завърши убедително на първо място. Тя пробяга 3000 м за 11.15 мин., като втората състезателка – от Луковит, завърши на цели 20 сек. след нея.
Злато завоюва и друг кадър на „Рилски атлет” – Веселина Алинска. Тя бе над всички при девойките под 16 г. Интересното е, че за Веси това бе първа шампионска титла.
Тази възрастова група бе най-многобройна. На старт застанаха 54 състезателки, които пробягаха 2000 м. Веселина успя да победи съперничките си по категоричен начин, разкривайки в пълна степен своите качества и талант. Времето на нашето момиче бе 7.14 мин. За сравнение – финиширалата втора състезателка от Разград остана на 14 сек. /около 80 м/ след победителката.
Радост в лагера на самоковки имаше и за 14-годишната Симона Терзийска. Младото ни дарование също се представи много добре, класирайки се на призовото пето място със 7.40 мин. Още малко търпение и време е необходимо на Симона, за да се присъедини към призьорките-медалистки.
През пролетта състезателките на клуба ни ще участват в няколко лекоатлетически турнири на писта: на 21 и 22 април в Габрово и Дряново, на 1 май в Панагюрище и на 2 май в София. Надпреварата в столицата е за купа „Мемориал Цветанка Христова” – за юноши и девойки и за деца. Турнирите са част от подготовката за държавните първенства през юни, когато ще бъдат определени националните отбори за Балканските игри в Сърбия и Турция.

Костадин Чифлиджанов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*