Новини, Обяви, Политика

„Движение България на гражданите” „на пазара…”

Избори – 2013

Димитър Делчев и останалите кандидати за народни представители в откровени разговори

Велики понеделник, слънчево време и пазарен ден, Самоков сякаш оживява. В центъра на града е пълно с хора, един дошъл да напазарува зеленчуците за седмицата, втори да продаде малко цветя, трети да опита да намери нещо по-евтино за лятото. Из тълпата от самоковци в пазара срещнах и няколко души от други краища на София област.
Димитър Делчев, Анна Радовска и Методи Методиев, водени от нашето момче Владислав Тонев, се разхождаха из пазара, за да поговорят с хората, пък и да купят нещо и за себе си. По този начин кандидатите за народни представители от „Движение България на гражданите” показаха, че държат на личния контакт. Така се запознават отблизо с несгодите, мъките и хубавите неща от живота на хората в отделните градове и села, не само в Самоковско, но в цялата област, вече 6 месеца. Те обещават да не спират с тези обиколки и дори когато сложат вратовръзките, да се връщат по родните градове и да не забравят своите избиратели.
Срещите с хората бяха разнородни, едни ги приемаха с охота, други ги отминаваха, а трети им се караха. Така е, не може всички да ги харесват. Щях да се учудя, ако беше обратното.
При разговорите стана ясно, че самоковци не са по-различни от останалите, имат сходни проблеми, за които от „Движение България на гражданите” са помислили и вече имат 31 точки, за да започнат разрешаването на най-спешните от тях.
Вече е крайно време да се замислим, да не продаваме бъдещето на внуците, децата и родителите си за 50-100 лева. Сега тези пари може да напълнят хладилника, но другия месец няма да има избори и ако икономиката не започне да „диша”, не само хладилникът ни ще остане празен, а цялата държава.
Димитър Делчев (водач на листата) призоваваше хората да помислят добре преди 12 май, да преценят ситуацията и да гласуват с ума си, не със столевката. По този начин обществото трябва да избира, мислейки не за утре, а за следващия месец, за следващата година, защото след нас идват други поколения, на които няма да можем да обещаем нищо, ако не започнем с промяната сега, в този момент.
Нужни са ни само 20 секунди смелост на 12 май, за да кажем НЕ на олигарсите, да дадем бъдеще на България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Leave a Reply