Култура, Новини

Двоен празник в Ковачевци

Два дни продължи празнуването на Международния ден на жената в Ковачевци. На 8 март празника честваха ромките от селото. В сградата на бившето училище музикалното веселие продължи до късно вечерта.
На следващия ден пък гости от Самоков изнесоха поздравителен концерт за всички жени от Ковачевци. Изяви се артистично-музикалната група при общинската организация с председател инж. Боньо Тодоров към Съюза на инвалидите. Събралите се бяха сърдечно приветствани от кметицата на селото Йорданка Бекярова. За единство, подкрепа и добри дела говори уважаваната от всички д-р Милина. Последваха невероятните изпълнения на акордеон на Сашо Чавдаров. Имаше много усмивки и цветя, песни и танци. Денят се превърна в незабравимо преживяване за всички.
х х х
Голямо тържество по случай 8 март се състоя и в съседното село Ярлово. Оркестър от Самоков повдигаше градуса на настроението. Музиканти от Алино пък свириха на празненството в Клисура, организирано в ресторанта на селото от местното читалище “Пробуда”. Заедно със своите майки и баби се веселиха и деца.
х х х
И членовете на общинското сдружение на Съюза на инвалидите честваха заедно на 12 март женския празник. След програмата в стол-ресторанта в сградата на Общината имаше общо веселие.

Leave a Reply