Баскетбол, Новини, Спорт

Двубоят с “Левски” – в нова зала

В чисто нова зала ще се играе мачът от 4-ия кръг на Националната баскетболна лига при мъжете между “Левски” и “Рилски спортист” в събота, на 9 ноември. Дербито, което приковава погледите на специалистите, е с начален час 19.00 и ще се състои в “Овергаз Арена” в столичния квартал “Младост 2”. Съоръжението е в безупречен вид, макар и да събира не повече от 400 души. То е част от спортния комплекс “Българско школо”, включващ училище с капацитет от над 500 деца, тенис кортове, плувен басейн, баскетболни площадки, детска градина, голям парк, библиотека.
Ставката за “1” на Sportingbet е 1.35, а “двойката” – 3.25.
Интересното е, че преди срещата между “сините” и самоковци зрителите ще могат да наблюдават на живо и баскетболния сблъсък при жените между “Левски” и “Нефтохимик 2010”. Дуелът започва два часа и половина по-рано – в 16.30 ч.
Освен сериозния съперник, своеобразен препъникамък за нашите ще бъде и умората. Само за няколко дни възпитаниците на Росен Барчовски трябваше да преодолеят разстояние от почти 1700 км до Унгария и обратно, да се възстановят за битката с тима на Тити Папазов и да се надяват на благополучна развръзка в хода на двубоя с левскарите.
“Няма леки мачове за нас и този с “Левски” не прави изключение. Съзнаваме пред какво предизвикателство сме изправени – ще бъдем пределно мобилизирани, въпреки че физическото и психическото натоварване са много големи през последните дни”, сподели в навечерието на срещата с “Левски” старшията Росен Барчовски.
“Рилски” стартира по впечатляващ начин сезона – с две победи /над “Черноморец” и “Берое”/, но впоследствие допусна две поражения – от “Балкан” и “Солнок” /в Балканската лига/.

Leave a Reply