Двучасов спектакъл превърна момичетата на Катрин Митева в танцуващи звезди /СНИМКИ/

Танцово студио „Кати” с ръководител Катрин Митева изнесе двучасов концерт под надслов Dancing stars /„Танцуващи звезди”/ на 31 май в читалище-паметник „Отец Паисий”.
Годишната продукция на школата се превърна в поле за изява на десетки млади творци, които заживяха с емоцията на танца и въвлякоха в нея и публиката. Едни след други сцената завладяха състави от различни възрастови групи, включително от ДГ „Детелина” и НУ „Станислав Доспевски”, които се раздадоха докрай в последната си изява за сезона.

Началото с танц с фолклорни мотиви поставиха участниците в група „мини”, след които дори и по-малки балеринки от тях, както и по-опитни и награждавани момичета и девойки се впуснаха в ритъма на присъщите за „Кати денс” съвременни танци, като изпълниха и пъстра палитра от други стилове – салса, самба, танго, любимите на голяма част от момичетата хип-хоп танци, та дори и каубойски и ориенталски танц. Енергични и разтърсващи хореографии с ефектни поддръжки се редуваха с нежни и лирични изпълнения, а за целта младите грации смениха редица тоалети. Символичен край на проявата бе сложен с разчупваща клетка хореография, която показа може би по най-добрия начин как се чувстват творците по време на танц – свободни и вдъхновени.

„Всяка година за нас е по-успешна от предишната”, възкликна ръководителката Митева. В последната година нейните възпитанички спечелиха отличия от национални и международни фестивали и конкурси в София, Банско, Хисаря, Боровец… Мнозина ги познават и в ролята им на спортни мажоретки по време на мачовете на баскетболния „Рилски спортист”, а някои от тях се представиха на висота и в градския лекоатлетически крос. Дамите от отличените състави бяха удостоени с грамоти и медали във връзка с връчваните от миналата година в студиото годишни награди. Специалната награда на „Кати денс” за цялостно развитие пък заслужи 13-годишната Доника Баракова, която получи красива статуетка и безплатна танцова година за следващия сезон.

Подаръци получиха и двете абитуриентки в студиото – Ева Драгалевска и Виктория Кленова, които отправиха на раздяла емоционални обръщения към своята учителка по танцово изкуство.
„Танцът е приказка. Вълшебно място, на което да бъдеш себе си. Начин на живот. Благодаря ти, че ме научи как да го изживея”, заяви през сълзи Ева, като изтъкна, че в залата се е научила да отстоява себе си и да се бори докрай.
„Ти си истински човек и пример за всички нас. Благодаря, че беше до мен в добри и лоши дни”, добави Виктория.

Катрин Митева благодари на своите възпитанички и техните родители и заяви, че за нея е чест и удоволствие да работи с тях. Митева благодари още за съдействието и спомоществователството на Община Самоков и кмета Владимир Георгиев, на екипите на зала „Самоков”, БК „Рилски спортист”, читалище-паметник „Отец Паисий”, ДГ „Детелина”, НУ „Станислав Доспевски”, книжарница „Атлас”… Накрая стана ясно, че записванията за следващия сезон ще започнат от 1 септември.

Делян Василев

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=2682100858486513

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*