Дебютно произведение на младата авторка Лия Ангелова

Единадесетокласничката от ПГ „Константин Фотинов” Лия Ангелова стана автор на книга в самото навечерие на коледните и новогодишните празници. „Минути за мълчание” е събрала десетки стихове и размисли на младата авторка.
„Видиш ли усмивка човешка/ да грее като хиляди звезди…/ не изпускай момента,/ не отмествай поглед встрани!/ Пожелай си нещо на тази звезда/ и с усмивка заплати за таз добрина”, пише Ангелова.
Голяма част от творбите представляват и акростихове.
Книгата е посветена на паметта на дългогодишния учител Райко Попов, отишъл си преди година от грешния ни свят. Лия изтъква, че неговите „ученици и до днес носят искрите, които той е успял да запали в тях”. „С тази книга  увековечавам присъствието му в моя живот”, изразява голямата си признателност Ангелова.
Лия Ангелова е известна и като спортистка. Тя е част от националния девически отбор на България по футбол.
„Минути за мълчание” можете да намерите в редакцията на в. „Приятел”.

х х х

В послание до младата авторка съпругата на Райко Попов – Роза Попова, сама също учителка, написа:
„Благодаря, Лия! Благодаря, че младо и красиво момиче като теб има очи за крехката и необятна красота около нас – „Най- хубавото е невидимо за очите!” – вижда го само сърцето! Твоето е голямо, побрало много обич!
Райко се гордееше с теб и… още се гордее. Знам, че от някоя голяма звезда гледа към нас и с онзи привичен жест повдига очилата си, за да прикрие неудобството от отправените с благодарност думи към него. Но знам, че вътрешно ликува. Заедно с теб, Лия! Обещавам, че ще намеря сили, за да довърша книгата, която той пишеше. Личности като теб, Лия, вдъхновяват!
Успех, момиче, и БЛАГОДАРЯ!”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*