Новини, Спорт

Дебют на самоковските боксьори при мъжете

26-годишният Светослав Николов /категория 75 кг/ участва в турнира по бокс за купа “България”, състоял се от 8 до 12 декември в Плевен. Това бе и дебютът на нашия клуб по бокс “Самоков” на национално състезание при мъжете.
Светослав, който е бивш състезател по таекуондо, загуби от представителя на Червен бряг, но все пак бе първият представител на самоковския бокс на национална мъжка надпревара.
Треньор на Николов е Веселин Райчев, който е и председател на клуб “Самоков”.
В навечерието на Нова година дойдоха и други радостни вести за любителите на този атрактивен спорт в града ни. Ангел Ангелов /кат. 86 кг/ ще бъде през януари на лагер в София /”Дианабад”/ като участник в юношеския национален отбор /15-16 г./. Съставът ще представлява България на европейския шампионат, който ще се състои през юни в новата зала “Армеец София”.
В разширения състав на националния тим при мъжете пък е включен Димитър Спаийски /91 кг/. Той е състезател на ЦСКА, но е възпитаник на самоковската школа по бокс. През януари на Белмекен отборът ще се готви за традиционния международен турнир “Странджата”.
От ръководството на клуб “Самоков” помолиха чрез “Приятел” да благодарят на фирмите “Кир сто” и СД “Калпачки сие Искровски”, благодарение на които е станало възможно участието на клуба ни в турнира за купа “България” в Плевен.

Leave a Reply