Девойките изпуснаха “Балкан” и останаха четвърти

Пълно разочарование за “Рилски спортист” на финалите на републиканското първенство за девойки до 19-годишна възраст в Самоков. Нашите момичета отстъпиха в спора за третото място на “Балкан” /Ботевград/ с 59:60 и остават без медал въпреки големите очаквания към тях. Това бе втора загуба за възпитаничките на Борислав Трифонов от “Балкан”, след като отстъпиха на “бяло-зелените” с 55:57 и в груповата фаза.
Двубоят в “Арена Самоков” бе напълно равностоен до последната четвърт, в която гостенките се откъснаха с двуцифрена разлика в резултата. Самоковки се опитаха да се върнат в мача, но не им стигна време, за да осъществят обрат.
Девойките ни не успяха да опазят най-добрите баскетболистки в състава на “Балкан” – Клаудия Пенкова и Карина Константинова, отбелязали общо 45 т. или 75 % от точковия актив за ботевградчанки.
Никол Николова се представи на висота за “Рилски” с “дабъл-дабъл” от 12 т. и 10 борби. Маргарита Чипова бе най-резултатна с 13 пункта, а 11 т. добави Христиана Гелова.
Републикански шампион стана “Черно море”, разгромил на финала “Левски” със 73:54.
В битка за петото място “Славия” надигра категорично друг столичен тим – “Септември”, със 79:62. “Асеновец 2005” пък окупира седмата позиция след успех с 65:35 над “Дунав” /Рс/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*