Девойките на “Рилски” минаха и през “Левски”, излязоха на второ място в “А” група

Четвърти пореден успех записаха девойките на “Рилски спортист”. Момичетата на треньора Борислав Трифонов се наложиха при визитата си на “Левски” с 62:50 в събота, 11 февруари, и си заслужиха второто място във временното класиране на “А” група – второто ниво на родния женски баскетбол.
Самоковки наложиха своята игра на паркета в столичната зала “Герена” от самото начало на срещата и спечелиха първите два периода с 15:9 и 18:10. Домакините се опитаха да се върнат в мача през второто полувреме, но това се оказа мисия невъзможна и в крайна сметка, след равностойни трета и четвърта част, “Рилски” триумфира с 62:50.
Капитанката Никол Николова отбеляза 12 точки за успеха на тима си, а Моника-Лъки Радойкова добави 10 пункта. Отлично в пореден двубой се представи и Христиана Гелова, останала на косъм от “дабъл-дабъл” с 11 т. и 9 борби.
В дербито на следващия 14-и кръг на шампионата “Рилски спортист” приема “Славия”. Срещата е насрочена за събота, 18 февруари, от 12 ч.
“Рилски спортист”: Н. Николова 12, Гелова 11, Радойкова 10, Клисарска 8, Чипова 6 /Мирчева 6, Гърлянова 4, Милева 3, Хр. Николова 2, Ив. Николова, Кючукова, Станоева/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*