Баскетбол, Новини, Спорт

Девойките на “Рилски” смазаха “Балкан” и се качиха на върха в “А” група!

Отличен завършек на редовния сезон в “А” група – второто ниво на женския баскетбол у нас, сътвори “Рилски спортист”. Момичетата на треньора Борислав Трифонов напълно надиграха досегашния лидер “Балкан” /Ботевград/ с 63:51 на 18 март в “Арена Самоков” и съвсем заслужено с оглед на постоянството си през целия сезон оглавиха класирането преди изиграването на някои отложени срещи. Домакините обезличиха своите опонентки в първата част, спечелена с категоричното 20:7. Силният старт на “Рилски” обърка плановете на ботевградчанки, които така и не успяваха да намалят съществено изоставането си в резултата. На другия полюс бе представянето на самоковки, които се бореха до последно и използваха всяка възможност за контраатака и открита стрелба, което в крайна сметка им осигури престижния успех. Атрактивна тройка със сирената на Ангелина Милева сложи финалният акорд на един успешен сезон за “Рилски” в “А” група.
Нашите момичета вкараха 8 тройки, уловиха 13 борби повече от съперника си, направиха 17 асистенции и имаха по-добър коефициент в опитите си за кош в игрова обстановка.
Капитанката Никол Николова изигра може би най-добрия си мач за сезона и завърши с “дабъл-дабъл” от 17 точки и 15 борби, към които добави 7 асистенции и 6 отнети топки за коефициент на полезно действие 31. Христиана Гелова също показа точен мерник със 17 пункта, а Валентина Клисарска завърши с 9 точки и 6 борби.
Това бе последният двубой за “Рилски спортист” преди финалния турнир на републиканското първенство за девойки, който ще се състои през май. Макар да не е сигурно, че самоковки ще останат на лидерската позиция в класирането след изиграването на отложените срещи на “Славия”, “Черно море” и “Берое 2”, израстването в играта им в хода на сезона е видимо и това дава надежди за добро класиране на държавния шампионат.
“Рилски спортист”: Николова 17, Гелова 17, Мирчева 4, Хр. Николова 1, Радойкова /Клисарска 9, Ив. Николова 7, Чипова 5, Милева 3, Гърлянова, Кючукова, Димитрова/.

Leave a Reply