Девойките на „Рилски“ удариха „Черно море“ и влязоха в тройката

Баскетболистките на „Рилски спортист“ постигнаха една от най-трудните и сладки победи в тазгодишното си участие в „А“ група – второто ниво на родния баскетбол. Рано сутринта днес възпитаничките на треньора Борислав Трифонов наложиха волята си над „Черно море“ със 73:72 в отложен мач и се изравниха със съперника си на второто място във временното класиране.
Нашите момичета контролираха събитията на паркета през първото полувреме и заслужено се оттеглиха на голямата почивка с 8 точки преднина – 36:28. Самоковки успяха да запазят аванса си през третия период, но нямаха отговор на агресивната игра в защита на варненки в началото на последната четвърт. Гостенките не само стопиха пасива си, но и успяха да дръпнат в резултата с 5 пункта при 60:65. Домакините обаче отвърнаха с много сърцата и задружна игра в заключителните минути на срещата. Христиана Гелова отбеляза може би най-важния кош в двубоя, когато при изоставане от 68:69 минута преди края успя да реализира от зоната на трите точки за 71:69. Последва грешка в нападението на „Черно море“ и две точни хвърляния от фауллинията на капитанката Никол Николова, които предрешиха изхода от двубоя.
Четири състезателки на „Рилски“ записаха двуцифрен актив от точки на сметката си – Хриси Гелова /16/, Моника-Лъки Радойкова /14/, Никол Николова /13/ и Росица Мирчева /12/. Девойките ни успяха да разпределят тежестта на двубоя и с комбинативна игра се противопоставиха на по-високите си съпернички. Най-ръстовата баскетболистка на паркета – Юлияна Вълчева, пък постигна впечатляващ „дабъл-дабъл“ от 30 т. и 18 борби.
„Рилски спортист“: Гелова 16, Радойкова 14, Н. Николова 13, Мирчева 12, Милева 8 /Николова 7, Клисарска 3/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*