Баскетбол, Новини, Спорт

Девойките пак се препънаха в „Балкан”

Тимът на „Балкан” /Ботевград/ отново се оказа непреодолимо препятствие за девойките на „Рилски спортист”. Двата състава се срещнаха на 17 май в спор за третото място на турнира за Купата на Българската федерация по баскетбол във Варна, а самоковки отстъпиха с 61:75 и завършиха четвърти.
„Рилски” влезе лошо в мача, но успя да изравни за временното 30:30 през втората част. „Зелените” обаче затегнаха редиците и окрилени от вкаралата 6 тройки и общо 32 т. в мача Клаудия Пенкова постепенно си осигуриха комфортен аванс в резултата. Те спечелиха и третия, и четвъртия период, за да се поздравят с бронзовите медали.
„Рилски спортист”: Н. Николова 20, Гелова 15, Мирчева 8, Димитрова 2, Радойкова 2 /Гърлянова 5, Ив. Николова 5, Клисарска 2, Милева 2, Кючукова, Станоева/.
Двубоят бе повторение на битката за третото място на финалите на държавното първенство месец по-рано, когато отново балканки излязоха победителки.
Преди това самоковки загубиха на полуфиналите от домакините на турнира „Черно море Одесос” с 63:73. Варненки обаче бяха спрени от шампионките в редовния сезон на „А” група „Славия”, чийто тим надделя на финала с 81:63.

Leave a Reply