„Демократична България” и Радан Кънев: „България може много повече в силна Европа“

13 – обединение „Демократична България” /ДСБ, „Да, България” и Зелено движение/

„Трябва да осъзнаем, че имаме много повече сили, отколкото изглежда. Тези избори са и път към местните избори, към предсрочните праламентарни избори, към получаването на политическата власт в България, за да може да се променя истински животът на хорлата. Гласувайте за „Демократична България”, призова зам.-председателят на „Демократи за силна България” Радан Кънев на предизборна среща с кандидати за евродепутати от обединение „Демократична България”, състояла се на 16 май в Самоков.
Обединението е съставено от партиите „Демократи за силна България”, „Да, България” и от Зелено движение.
Радан Кънев подчерта, че в страната ни трябва да се осигури липсващото сега върховенство на закона, да се изкорени корупцията, да се сложи край на фирмите-монополисти. „Ние можем да осигурим европейско правосъдие у нас”, категоричен бе ръководителят на ДСБ.
Стоян Михалев припомни, че лозунгът на ДСБ е „За силна България в обединена Европа”, за повече Европа в рамките на България. „Сега нямаме свободен пазар, свобода на словото и на медиите, а специализираната прокуратура се използва за разчистване на сметки с неудобните”, заяви Михалев и призова да се гласува така, че да се изберат на вота за евродепутати проевропейски настроени хора.
От името на Зелено движение Васил Гюров обяви, че в листата на обединението няма „парашутисти”, а демократично избрани експерти и проевропейски настроени хора, които са готови да работят така, че евросредствата да стигат до малките и средните предприятия и собственици, а не до олигархията. Това е „Листа на надеждата”, допълни Гюров.
Председателят на ДСБ в Самоков Васил Зашкев, който бе и водещ на срещата, пък възкликна, че истинската пролет ще дойде на 26 май, с гласуването на гражданите за „Демократична България”.
В неформална атмосфера разговорите с гостите продължиха. Те отговориха подробно на поставените им въпроси.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*