Денят на родилната помощ се превърна и в празник на болницата и обществеността

Тържествено бе честван на 21 януари в Акушеро-гинекологичното отделение на „МБАЛ-Самоков” Денят на родилната помощ.
Много обществени деятели и гости от други отделения на болницата  засвидетелстваха своята признателност и уважение към домакините, водени от убеждедението, че да помогнеш в чудого на раждането на един нов живот не е просто професия, а житейско призвание. То изисква висок професионализъм, но и съпричастност, сила, умение да вдъхваш вяра и надежда.
Вълнуващо въведение към честването бе емоционалният разказ на водещата д-р Снежана Троева за традициите и обичаите на Бабинден, превърнал се в Ден на родилната помощ.
Секретарят на Общината Ангелина Вангелова връчи поздравителен адрес от името на кмета Владимир Георгиев, в който се изразява признателност към специалистите от отделението за положените грижи да се родят живи и здрави най-малките граждани на Самоков. В адреса се подчертава и готовността Общината да продължи да съдейства за модернизиране на медицинската техника. Вангелова изрази и личната си благодарност към екипа на отделението, като пожела лични и професионални успехи.
Колективът бе приветстван и от неговия началник д-р Пламен Спасов. Той изтъкна гордостта на всички, че вече 82 години от създаването на отделението специалистите в него работят отговорно и имат успехи, за което им благодари. Д-р Спасов изрази признание също на общинското ръководство и на ръководството на болницата за помощта и подкрепата.
Управителят на „МБАЛ-Самоков” д-р Красимира Ковачка благодари на екипа, че през миналата година е дал живот на 252 деца – граждани на Самоков. С топли думи д-р Ковачка се обърна и към представителите на другите болнични звена, които са съпричастни с работата в АГ отделението. „Този ден е празник и за цялата болница”, заключи управителят на лечебното заведение.
Вълнение предизвика и ритуалът „Поливане”. Младата майка Яна Ляпова, дарила живот на дъщеря през миналата година, поля на началника на отделението, на лекари и акушерки, а старшата акушерка Емилия Раковска според обичая ги дарува с кърпи.
На колектива на отделението бяха поднесени цветя от името на Общината и подаръци от ръководството на болницата.
Да споделят радостта на празнуващите бяха дошли също депутатът Валентин Милушев и председателят на Общинския съвет Мая Христева. 
Даден бе и скромен коктейл.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*