Новини, Образование

Ден на таланта организираха в СУ „Отец Паисий”

Десетки ученици от СУ „Отец Паисий” се включиха в организирания от ученическото самоуправление Ден на таланта – на 2 февруари във физкултурния салон на училището. Престрашилите се да се изявят на сцена деца и младежи – индивидуално или в група, показаха какво ли не – стихове, песни, танци, драматизации на приказки, рисунки, творби от глина…
На сцената, като оригинален фон на изпълненията, послужиха красиви рисунки, сътворени в часовете по изобразително изкуство при учителката Лалка Чавдарова. Бурни аплодисменти предизвикаха с появата си пред пълния салон рапърът от 11-б клас Божидар Йорданов, Спас от 5-а клас със своята тарамбука, вокалната група с ръководител Силвия Ненова към школото и пр., и пр. Водещи на тържеството, посветено на таланта, трудолюбието и успеха, бяха Ева Кичева и Иван Ласкин.
„Поздравявам ви за тази чудесна инициатива, организирана от ученици за ученици”, обърна се към присъстващите директорката Лиляна Минкова. Тя връчи и грамотите на победителите в първия кръг на националното състезание по български език и литература, организирано от Сдружението на учителите филолози „Любословие”.
Призьорите ще участват и в следващия етап на образователната надпревара на 21 февруари. Ето и отличените ученици: 1 клас – Ана-Мария Стринска, Мариана Божилова; 2 клас – Горан и Калоян Сарафиеви, Иван Тодоров, Лия Бонева, Мариела Благоева, Мария Петрова, Михаил Пенев; 7 клас – Силвия Гърлянова; 8 клас – Моника Ангелова, Иван Христов; 12 клас – Милена Ръкльова, Миролюба Ташова, Радост Туджарска.

Делян Василев

Leave a Reply