Новини, Политика

Депутатите Иван Ченчев и Радослав Стойчев с приемна в Самоков

Народните представители от „БСП за България” Иван Ченчев и Радослав Стойчев организираха в понеделник, на 15 май, приемна в града ни. Както се разбра по-късно, били са поставени въпроси, свързани с производството и изкупуването на селскостопанската продукция, както и лични проблеми. Не е имало изискване за предварително записване.
Стойчев самокритично отбеляза, че интересът към приемната е бил слаб, тъй като може би не е била добре оповестена предварително. Депутатът предположи, че и хората вероятно трудно се ориентират какви проблеми могат да поставят пред народните представители.
„Тримата депутати-социалисти от Софийска област посещаваме различни градове и райони в областта по предварително уточнен график. Целта ни е до края на август поне по един път всеки от тримата да е посетил всяка от 22-те общини в областта”, заяви след приемната пред представители на местни медии Р. Стойчев. Целта на депутатите е на място да се запознаят проблемите на гражданите и да окажат помощ за тяхното решаване.
Ив. Ченчев участва в парламентарните комисии за децата, младежта и спорта и за културата, където, по думите му, има и теоретична, и практическа подготовка, и може да бъде полезен. Радослав Стойчев пък членува в комисията за регионална политика, благоустройство и местно самоуправление; както се знае, той е бивш зам.-кмет на Община Самоков.
И двамата депутати изтъкнаха, че по-трудно се работи в опозиция, но че сериозните проблеми в страната изискват да се постигне съгласие за решаването им, предполагат обединяване на силите и много работа. „Ще ни е приятно да работим за преодоляване на проблемите, в полза на гражданите”, подчертаха народните представители.
В отговор на въпрос за променните в ръководството на партията, направени на заседанието на Националния съвет през уикенда, Ченчев отговори, че промени е имало и при предишни лидери и изрази недоумение защо се повдига тази тема сега. Депутатът добави, че „беднотията е на не повече от 10-15 км от София”, че малко се прави за здравето на децата, за изработването на национална статегия за спорта, за подобряване на демографската картина. „В областта на спорта в медиите съм познат, готов съм да работя с хора от различни партии, стига това да е от полза за областта и за страната. БСП е последователна; с работата си ще докажем, че хората могат да разчитат на нашата подкрепа”, заключи Ченчев.

Leave a Reply