Депутатът Валентин Милушев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Самоков

Народният представител и председател на ГЕРБ в Самоков Валентин Милушев да бъде издигнат като кандидат за кмет на общината за местните избори през октомври, решиха участниците в събранието на партията, състояло се на 26 юли в града ни. Така се потвърдиха и слуховете, носещи се в града и района през последните месеци.
На предишните местни избори – през 2015 г., кандидат за кмет на общината от името на ГЕРБ бе Венета Галева.
Стана ясно още, че пак ще се кандидатират досегашните кметове от ГЕРБ в Доспей – Николай Гешев, в Марица – Теменужка Димитрова, в Продановци – Емилия Драганова, и в Радуил – Любомир Димитров. За управленческия пост в Ковачевци пък ще се бори Диана Владова.
За кандидат за кметове на няколко села ще се избира между двама души: в  Говедарци – между Росен Бързанов и Светла Ашкова, в Мала църква – между Билян Христов и Павел Павлов, в Бели Искър – между Георги Велев и Георги Маджарски, в Широки дол, за мястото на досегашния управник Илия Ръкльов – между Александър Бакрачев и Роза Терзийска.
Катя Янакиева и Спас Кордев бяха предложени за кандидати за кметове съответно на Райово и Драгушиново, но и двамата си направиха отвод.
Като кандидати за общински съветници пък бяха номинирани досегашните местни депутати Александър Боев, Александър Кроснев, Венета Галева, Вероника Стефанова, Ирена Гелова и Катя Янакиева, бившият народен представител Цветан Сичанов, както и Ваньо Тодоров, Васил Благоев, Георги Гончев, Георги Гуцалски, Георги Тодоров, Евгения Коцова, Емилия Атанасова, Ива Дамянова, Иван Илчов, Илиян Караджинов, Кристиян Стефанов, Милена Йовева, Миролюба Ташова, Надя Янакиева, Огнян Христов, Пенка Даганова, Пламен Механджийски, Румен Белчински, д-р Севделина Сгуриева, Сотир Варошкин, Спас Кордев, Стефан Докузов, Христо Стамболийски, Цветан Теофанов.
Очаква се до 10 август да станат ясни всички кандидати за кметове и общински съветници от ГЕРБ.
Министърката на туризма Николина Ангелкова пък е новият ръководител на ГЕРБ в Софийска област. Тя заменя на тази длъжност Галя Георгиева.
На събранието бе изтъкнато още, че кампанията на партията ще бъде позитивна.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*