Новини, Политика

Депутатът от ПФ Петър Петров в Самоков: „Съгласихме се с програмата на ГЕРБ, за да извадим ДПС от властта”

Народният представител от Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО Петър Петров гостува на 21 май в Самоков и района и се срещна с граждани в Маджаре и в града. Срещата в Младежкия дом в Самоков откри инж. Здравко Манчев, председател на местното ръководство на Националния фронт за спасение на България – една от партиите в коалицията Патриотичен фронт.
Гостът подчерта, че е специалист в областта на европрограмите и международните обучителни проекти. Член е на парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, както и на комисията по земеделието и храните.
„Патриотичният фронт внесе разликата в това Народно събрание в сравнение с предходните, защото нас ни интересува програмата на правителството, а не как ще се казва еди-кой си министър – ние все още нямаме обучени хора за позицията на министър”, заяви Петров.
„Хората обичат Бойко Борисов и това най-вече си личи по факта, че един от трима гласували на парламентарните избори миналата година българи е дал своя вот за неговата партия. Моето обяснение за този резултат е, че Бойко Борисов умее да лъже хората. Ние обаче се съгласихме с програмата на ГЕРБ най-вече защото искахме да прекъснем участието във властта на ДПС – този тумор на българската политика”, допълни депутатът.
П. Петров сподели и свои наблюдения от посетените от него 34 страни по света. „Навсякъде хората крадат и ги мързи – работят само когато имат някаква изгода и ще спечелят нещо. Най-много пък се краде в Щатите, където към момента има 3 милиона затворници”, категоричен бе гостът, който е бил на специализация в САЩ. Според Петров в затворите в България се вкарват хора с дребни нарушения, а големите крадци и разбойници са на свобода. Народният представител говори и за отношението си към Русия: „Ние с руснаците сме братя, те са най-близки до нашите сърца. В момента обаче там се краде в особено големи размери и се развива най-отвратителният капитализъм в света. Ние говорим именно срещу него, а не срещу обикновения човек”, завърши Петров.
Представител на присъстващите постави въпроса за високата цена на водата в Самоковско и за необходимостта да се обособи местно ВиК дружество, като бе дадена за пример подобна фирма в Ботевград. Поставени бяха и въпроси, свързани с отношението на Патриотичния фронт към ситуацията в Македония и с превишаването на правомощия от служители на реда.
Депутатът обеща екип на телевизия СКАТ да огласи поставените проблеми, за да се предизвика по-голям обществен интерес и да се търси тяхното решаване.

Делян Василев

Leave a Reply