Новини, Шарен свят

Десетки двойки честваха заедно златна сватба в Деня на християнското семейство

В ресторанта на хотел „Арена” около 30 щастливи самоковски двойки честваха заедно своята златна сватба. Оригиналната проява бе организирана от Общината на самия Ден на християнското сеамейство и християнската младеж – 21 ноември.
На входа на заведението юбилярите бяха посрещнати с хляб и сол и минаха под красив цветен венец. После побелелите вече мъже и жени преповториха своите брачни клетви, дадени преди половин век, и скрепиха с целувки и с наздравици с шампанско дългогодишната си съпружеска вярност. Тържествено прозвуча Менделсон.


Архиерейският наместник в Самоков протоиерей Михаил Колев благослови всички събрали се. Поздрав за тях бе и „На многая лета”.
„Честитя юбилея на вашия съюз и ви желая крепко здраве и още дълги години да се радвате на вашата любов. 50 години съвместен живот – един устоял на времето и катаклизмите съюз, в добро и зло, но винаги с упованието, че в човека до теб ще намериш подкрепа. Именно това е любовта в реалността – без илюзии, изживяна и почувствана, един живот такъв, какъвто е – написаните страници от вас двамата”, обърна се към празнуващите двойки кметът Владимир Георгиев.
Лично кметът поздрави всяка двойка, като й поднесе свитък с пожелание, плакет и коледна звезда.


Голямата разкошна сватбена торта пък бе подарък от фирма „Сити Хляб”. Жизнерадостна празнична програма изнесоха вокална група „Дилижанс” и фолклорният танцов ансамбъл „Самоков”.
Всяка съпружеска двойка бе зарадвана и със снимка от златната си сватба.
Междувременно от общинската администрация уточниха, че общо 200 двойки са сключили брак в Самоков през далечната 1968 г. Към 50 от тях честват тази година своята златна сватба. Повече от половината пък са откликнали на любезната покана на Общината за съвместно честване на забележителната 50-годишнина.

Leave a Reply