Десет медала за грациите ни от държавното в Боровец

Един златен, 4 сребърни и 5 бронзови отличия завоюваха представителите на клуб „Самоков” на държавното първенство по спортна аеробика, състояло се през почивните дни в Боровец /хотел „Самоков”/.
С най-благородния метал се окичиха участниците в групата при 15-17-годишните – Анита Гаврилова, Синтия-Мари Ангелова и новото попълнение Ангел Казаков, които играха заедно с колегите си от Хасково Ива Ангелова и Тихомир Баротев.
В същата категория на трета позиция завърши другата ни група – Мария Генова и София Вададжийска от Самоков, Светлина Велинова от Кюстендил и Деметра Лачева и Стела Чанкова от Хасково. Ангел показа израстването си и при индивидуалните изпълнения при юношите, където грабна среброто. Хасковлията, който от този сезон се състезава за клуб „Самоков”, дублира втората си позиция и при смесените двойки, където умело му партнираше Анита Гаврилова.
Сребърни медали в същата възрастова група /15-17 г./ спечели тройката Анита, Ангел и Синтия-Мари, а втората тройка със самоковско участие – М. Генова, С. Вададжийска и Св. Велинова, остана на косъм от медалите, класирайки се 4-а. Синтия-Мари се окичи със сребро и от индивидуалните съчетания при девойките, където А. Гаврилова завърши 7-а.
Надя Паунова се пребори за бронза с индивидуалното си изпълнение при жените, а заедно с Михаил Лучански /Кюстендил/ прибра и среброто от изпълненията при смесените двойки.
Бронзови медали спечелиха и участничките в тройката при най-малките /7-8 г./ Дария Митрева, Неда Ангелова и Каролина Симидчиева.
При по-големите /12-14 г./ двете тройки със самоковско участие – Весела Вукова, Камелия Петрова и Лидия Ангелова и Драгомира Христова, Магдалена Драганова и Стела Йорданова – се класираха точно след местата, даващи право на медал – 4-о и 5-о. Групата, съставена с 5 от тези момичета, обаче все пак грабна бронза. Л. Ангелова се класира 4-а в индивидуалното състезание, а 6-а тук остана Ст. Йорданова.
На пето място пък се нареди тройката ни /Джована Ангелкова, Иванина Вукадинова и Лина Гаврилова/ при 9-11-годишните.
Състоя се и държавен турнир в клас „Б”. Малката формация на клуба ни в състав Елена Петрова и Надя Петрова взе среброто.
Общо около 160 гимнастици от страната участваха в 19-ото държавно първенство, което се яви и като квалификация за определяне на националния състав на България, който ще представя страната ни в събота и неделя в надпреварата за Световната купа за мъже и жени и в международния турнир за подрастващи. Домакин отново ще бъде зала „България” на хотел „Самоков” в Боровец.
Голям дял за успеха на самоковските състезатели имат треньорите Калоян Калоянов и Дияна Борисова, подбрали оригинални композиции и музика и проявили завидна амбициозност, креативност и професионализъм.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*