Култура, Новини

Деси Николова с премиера във „Фолклор ТВ” на 7 декември

Младата певица Деси Николова ще зарадва предколедно своите почитатели с телевизионен клип към песента „Овчар свири”. Аранжиментът е също на самоковец – Румен Иванов, мъжката половинка от дует “Пирин”. Премиерата на музикалния продукт ще бъде на 7 декември, събота, от 10 ч. по „Фолклор ТВ”.
Впоследствие – през целия съботен ден, а и в следващите няколко дни, песента ще се „върти” в рубриката „Нещо ново”. Така тя ще бъде промотирана сред любителите на родния фолклор в страната, а и в чужбина. Те вече ще могат да слушат песента и да се поздравяват с нея в редовната програма на „Фолклор ТВ”.
Самият видеоклип е заснет от екип на телевизията начело с режисьорката Любка Борисова. Очаква след екранната му премиера клипът да бъде публикуван и в най-популярната платформа за видеосподеляне – „Ютюб” (www.youtube.com).
„Сърдечно благодаря на екипа за професионализма, търпението и усмивките по време на снимките. Снимачният ден бе отлично организиран, премина много стриктно, а освен това имаше много емоции и забавни моменти”, открехна завесата за читателите на „Приятел” Деси Николова. Чаровната изпълнителка сподели, че залага на фолклорно облекло, заимствано от автентична носия от Пиринския край, дело на самоковски дизайнер. Изборът на облеклото не е случаен, тъй като песента „Овчар свири” традиционно се изпълнява в две фолклорни области – в Шоплука и в Пиринския край, в който изпълнителката е влюбена и съвсем логично се спира на по-познатото в Югозападна България звучене.
В заснемането на сцените за клипа участват децата и младежите от фолклорния танцов ансамбъл „Самоков” с ръководител Борислав Искрев, които са били много развълнувани от първата си подобна изява.
„През декември подготвям много изненади и подаръци за хората, които са били част от моя път до тук, както и за тези, които тепърва ще се запознават с моето творчество. На практика с този видеоклип давам един рестарт, ново начало, на което съм стъпила сериозно и амбициозно”, заяви даровитата певица.
Тези размисли нямаше как да не провокират и въпроса за евентуалното издаване на албум.
„Такива обещания към публиката не искам да давам, защото понякога живота те поставя пред положения, при които, колкото и да си изпълнителен, се случват някои неща, които те спират. Затова казвам, че засега албум няма, но се работи по него – това може да отнеме година, може да отнеме и повече време. Идеята е, ако ще го правя, да представя на хората нещо наистина качествено, което да се оцени и да се възприеме от ценителите на фолклора”, изтъкна младата певица, с която жителите на Радуил се гордеят.
Изпълненията й се приемат много добре от хората в нашия край, както и в Софийско, Пазарджишко и др. Деси продължава да се радва на специално внимание в община Септември, а и самата тя не крие симпатиите си към жителите на този Западно-тракийски регион. Очаква се нашето момиче отново да бъде сред търсените имена на музикалния пазар за празничните дни през декември, като вече е сигурно, че навръх Нова година – на 31 декември от 23 ч., ще весели празнуващите на площада в Долна баня.
„Ще се постарая да бъда по-активна занапред, да излизам по-често на екран и смятам, че тепърва ще има какво да разказвам”, сподели младата изпълнителка и добави, че е подготвила много изненади за своите почитатели.
„Приканвам всички, които ме познават или пък са любопитни да ме опознаят, да харесат официалната ми страница във фейсбук – Деси Николова/Desi Nikolova, защото именно чрез нея ще научават първи за новостите около мен. Единствено там ще могат да видят и информация за предстоящите изненади и награди”, уточни още Николова.
В заключение певицата пожела да предаде на читателите на “Приятел” поздрави, които да ги стоплят в сегашните студени декемврийски дни.

Leave a Reply