Зимни спортове, Крими, Новини, Спорт, Туризъм

Дете падна от лифт на Боровец, откараха го в болница с фрактура на бедрото

Ските са не само любимо хоби, но и опасен спорт. В последното се увери и дете, което пострада днес при инцидент в Боровец.
Концесионерът на пистите и лифтовите съоръжения в най-стария зимен курорт на България “Бороспорт” даде изявление за случая, в което посочва, че “веднага след качване на лифт “Мартинови бараки” на двама възрастни и две деца в 12.39 ч. днес, едното дете се изхлузва и увисва от седалката си след първия стълб на съоръжението”. От “Бороспорт” обясняват, че движението на лифта е спряно моментално и ски патрул със стълба се е упътил към мястото, за да окаже помощ.
Когато патрулът е бил съвсем наблизо, намиращи се под седалката хора са протегнали ръце и са подканили придружителите да пуснат детето. За съжаление, последните не изчакали друга помощ и пуснали детето с надеждата, че ще бъде хванато от туристите под лифта. Детето обаче паднало лошо и си счупило крака. Служители на Планинската спасителна служба веднага закарали детето до медицинския център, където да му бъде оказана първа помощ. Впоследствие то е откарано в обновената детска противошокова зала на УМБАЛСМ „Пирогов” в столицата. Направените там изследвания от детски травматолози, хирурзи и невролози показват счупване на едното бедро, което изисква оперативна интервенция.

Leave a Reply