Новини, Образование

Детска градина със светофари и пешеходни пътеки

За децата от филиал „Осми март” в кв. „Възраждане” на ОДЗ „Звънче” 1 юни бе двоен празник – заедно с честването на Деня на детето те участваха в откриването на новата площадка в двора на детското заведение. За да се порадват заедно с тях бяха дошли кметът Владимир Георгиев и други ръководители на Общината, директорите на детски градини Илка Динева, Мария Япракова и Искра Радева, родители, бивши възпитаници на детското заведение.
Лентата прерязаха кметът Георгиев и директорката на „Звънче” Марияна Лухова. Градоначалникът поздрави децата с придобивката и им пожела весели игри и ползотворно използване на площадката.
Г-жа Лухова благодари на общинското ръководство за красивата и функционална площадка и изрази увереност, че и в бъдеще колективът ще работи в сътрудничество с Общината и с родителите, чието дело пък е красивата нова ограда. Лухова благодари на персонала на филиала за подкрепата и изтъкна, че обучението по безопасност на движението е важна задача пред детското заведение и че новата площадка ще съдейства самото обучение да бъде още по-успешно.
Големият двор се е превърнал в красиво и удобно за игри място. Площадката за безопасност на движението е оборудвана с пътни знаци, пешеходни пътеки и светофари, оформени са и кътове за игри с пързалки и люлки. Съоръженията са разположени върху модерна безопасна настилка.
Децата от филиала се изявиха със стихове, песни и танци. Интерес предизвика състезанието на новата площадка с велосипеди и тротинетки, в което децата проявиха ентусиазъм и майсторство.
Тържеството завърши с песента „Звънче” – химн на детската градина, чийто автор на текста и музиката е настоящата директорка на заведението Марияна Лухова. Всички деца пяха с въодушевление, а солистка бе тазгодишна абитуриентка на филиала.

Евгения Попова

Leave a Reply