Култура, Новини, Образование

Детският руски клуб празнува 10-годишнина

Елисавета Оцетова

Рожден ден на 19 декември стана повод за празник в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”. Детският руски клуб „Дружок” навърши 10 години. Събраха се нови и „стари” членове на клуба, гости от Руския клуб в града ни, учители и родители.
Изложба и мултимедийна презентация разказаха за изпълнения с инициативи 10-годишен живот на „Дружок” /”Приятелче”/. Настроение създадоха музикалните изпълнения на членовете на клуба и стиховете на водещите на тържеството. Благодарности бяха отправени към създателя на клуба Елисавета Оцетова. Вълнуващо прозвучаха думите й: „Аз съм част от вас. Ако има клуб – вие сте причината. Има с какво да се похвалим. Вие измислихте името на клуба, различните негови мероприятия. Вие бяхте в основата на най-важното в работата – кулинарната изложба, която провеждаме по случай 8 март. Трябва да отбележим и ролята на Маргарита Стоилкова, която не е вече между нас.”

На финала на своята 10-годишнина организацията разширява дейността си – става клуб „Приятелство без граници”, като целта е да се укрепват и развиват приятелските връзки както с Русия, така и с други страни. Ръководител на клуба вече ще бъде Марияна Русинова.
Директорът на училището Христоско Чамов благодари на г-жа Оцетова, която цяло десетилетие е ръководила „Дружок” – единственият подобен клуб не само в града ни, но и в цялата Софийска област, поздрави членовете му и пожела нови успехи.
Певческият състав на клуба изпълни коледна песен на руски, френски, английски и български. Поздрав към юбилярите поднесе с френска песен и третокласничката Рая Конярска, която, както сподели г-жа Русинова, научила сама песента и поискала да членува в клуба.
От името на Руския клуб в града ни пък юбилярите бяха приветствани от Катя Дамянова, която им пожела да продължат връзките с побратимения руски град Кострома. Торта и подаръци зарадваха членовете на клуба. Запалени бяха свещичките на тортата и присъстващите се почерпиха с чай и сладкиши.

Евгения Попова

Катя Дамянова

Leave a Reply