Детското отделение в болницата се обновява

Започна основен ремонт на блок А на Детското отделение в „МБАЛ-Самоков“. Работата се върши благодарение на спечелен проект по програма „Красива България“.
Предвижда се да се подмени старата дървена вътрешна дограма с нова алуминиева. Стените ще бъдат измазани и облицовани антибактериално. Ще се подменят радиаторите, което ще направи отоплението по-ефективно. Ще се подмени и фаянсовата облицовка. На пода ще бъде направена нова замазка и ще се постави антибактериална настилка. В баните и тоалетните фаянсът ще бъде подменен цялостно, а на пода ще бъде поставена настилка от гранотигрес. Санитарните помещения ще получат и ново оборудване. В отделението ще се монтира ново модерно LED осветление.
В началото на юли кметът Владимир Георгиев и експерти от Общината инспектираха стартиралите троително-ремонтните дейности, които трябва да приключат до края на настоящия строителен сезон.
В болницата през последните години бяха основно ремонтирани и обновени операционният блок, отделенията по реанимация, кардиология, неврология, физиотерапия, образна диагностика, хемодиализа и родилната зала.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*