Новини, Образование, Шарен свят

Децата на Бели Искър: „Ваканция, здравей!”

Площадът на Бели Искър на 1 юни бе по-пъстър от планинските ливади над селото. Десетки деца с грейнали от радост лица се събраха, за да честват Международния ден на детето. Организатор бе читалище „Стойне Ангелов-1932“, а гости – зам.-кметът на Общината Люба Кленова и гл. експерт „Култура“ Пепа Георгиева.
Председателката на читалището Дияна Терзийска приветства малчуганите. Отличниците от предучилищната група и учениците до 7 клас заслужиха похвали и подаръци. За веселите игри през лятото пък всички деца от селото и от публиката получиха шарени топки. Възпитаниците на детската градина рецитираха и пяха и бяха възнаградени с бурни аплодисменти и поздравления.
За доброто настроение се погрижиха и приятелите на читалището Мира Радева и Иво Станчев, които предоставиха мощна уредба и караоке. Състоя се конкурс за най-добри танцьори. Грациозните момичета получиха венци от дъхави полски цветя, а момчетата с най-смели импровизации и модерни стъпки – корони от борови клонки. После настъпи всеобщо веселие и децата показаха, че са гласовити и талантливи, че знаят много песни и хора. За всички имаше и лакомства, и балони.
Така бе поставено чудесно начало на лятото. Още много интересни забавления, организирани от читалището, очакват децата от Бели Искър през ваканцията – обещанията са, че никой няма да скучае!

Трендафилка Никушева

Leave a Reply