Деца, депутат и кмет поздравиха медиците за празника на здравето

В „МБАЛ-Самоков” на самия 7 април тържествено бе честван Световният ден на здравето. Знак на признание към медицинските специалисти бе присъствието на кмета Владимир Георгиев, зам.-кметовете Васил Сайменов и Сия Шехтанова, секретаря на Общината Ангелина Вангелова. Празника почете и бившия управител на болницата и настоящ депутат д-р Красимира Ковачка, съпредседател на партия Български демократичен център.
Емоционално начало на тържеството даде д-р Снежана Троева. Г-н Георгиев поздрави всички с празника и им благодари за всеотдайния труд. Той се извини за неудобствата, породени от ремонтните дейности в лекарските кабинети и в сградата. От името на ГЕРБ Гиргина Рангочева прочете поздравителен адрес.
Д-р Ковачка изрази своето и на колегите си вълнение. Тя подчерта, че има колеги, на които целият трудов живот е минал в болницата и изрази признание за труда им и за възможността болницата да работи без парични задължения. Народната представителка изрази увереност, че след промените, които предстоят, медицинските работници ще получават по-достойни за труда си възнаграждения.
Малчуганите от ЦДГ „Пролет” с директор Станка Методиева и учителки Лиляна Новакова, Вяра Иванова и Латинка Янкова поднесоха чудесен подарък – концертна програма от народни песни, сценки и рецитации, предизвикали умиление у присъстващите. Развълнуваните домакини поднесоха подаръци на малките артисти – лекарски слушалки за всеки.
За всички присъстващи бе осигурен и коктейл.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*