Деца и младежи зарадваха обитателите на Дома за стари хора „Сем. д-р Калинкови”

И обитателите на Дома за стари хора „Сем. д-р Калинкови” се потопиха в празнична атмосфера в началото на март. В първия ден от новия месец те бяха посетени от подрастващите в Центъра за настаняване от семеен тип. Гостите се представиха с тематични рецитации и църковни песнопения, а освен това поднесоха и вкусни сладки, сътворени с много любов в кухнята на дома.
„Благодарим за приятната изненада и за това, че днес разцъфнахте на нашата сцена”, обърна се директорката на Дома Виолетка Павлова към облечените с блузи с флорални мотиви деца. Директорката на ЦНСТ Иванка Соколова поясни, че в тази премяна нейните възпитаници, които ходят на неделно училище при игумения Пелагия в Девическия манастир, участват във фестивали и други културни прояви. Накрая домакини и гости си размениха ръчно изработени мартеници в чест на 1 март – Денят на Баба Марта.
Още на следващия ден пък домуващите се насладиха на родолюбивия проект „Горди потомци на славен народ”, в изпълнение на ученици с ръководители Румяна Павлова и Любомира Тинчева от ОУ „Христо Максимов”. Така млади и възрастни сътвориха своеобразен мост на приемствеността и любовта към родината и честваха заедно Националния празник 3 март.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*