Култура, Новини

Деца и пенсионери празнуваха заедно

В клуба на пенсионера в Четвърти квартал Управителният съвет на клуба и ръководството на ОДЗ „Зорница” организираха на самия 11 май тържество по случай празника на светите братя Кирил и Методий с участието на 30-те деца от подготвителната група в детското заведение.
Тържеството бе открито от председателката на клуба Зорница Матина, а за значението на празника и за живота и делото на Солунските братя говори библиотекарката в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” Марлена Станоева. Под ръководството на Еличка Ахчийска и Надя Драганова и с музикалното оформление на Радостина Симонова децата пяха и рецитираха стихчета, предизвиквайки сълзи на умиление у всички присъстващи. Нестихващи аплодисменти съпровождаха и изпълненията на малките мажоретки с ръководител Емилия Джупанова.
Домакините зарадваха своите малки гости с думи на благодарност и с пакети с лакомства и подаръци за празника. Специална благодарност бе изказана на младия бизнесмен от квартала Димитър Стефанов за съдействието при подготовката на пакетите и за проявеното голямо внимание към малките чаровници и хората от клуба.

Зорница Матина

Leave a Reply