Деца от НУ „Станислав Доспевски”: „Книгата е прозорец към въображението”

Учениците от 4-г клас с ръководители Светла Зографска и Илияна Атанасова честваха Деня на детската книга и изкуствата за деца с тържество под надслов „Книгата – знание – мъдрост” в Младежкия дом на 26 април.
Запитани от директорката на дома Латинка Щъркелова що е книгата и какво ни дава тя, малчуганите побързаха да отговорят, че „тя е прозорец към въображението, дава ни знания и ни учи на мъдрост”. Викторината с въпроси за детски автори и техни творби донесе много награди на най-бързите и умни деца. Четвъртокласници споделиха любимите си произведения, рецитираха, правиха изводи и коментари, поставиха дори сценки към приказките. Оказа се, че любимите книжки на децата са за Хитър Петър, Пепеляшка, Пинокио, Снежанка, за приключенията на малката Пиерета, Хари Потър и др.
За най-добър четец бе определена Соня Йорданова, а най-добър разказвач стана Денислав Данев. Най-много книги пък е прочела Елена Стоименова. Награди за доброто си представяне получиха още Георги Даганов, Лилия Василева, Мария-Анджела Красимирова, Петър Крумов, Стефания Вукадинова от 4 клас и второкласничката Ния Малчева.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*