Други, Новини, Образование, Спорт

Деца от НУ „Станислав Доспевски” съчетаха спорта с математиката

Следобедът на 20 септември се превърна в истински празник за четвъртокласниците от НУ „Станислав Доспевски”, които се пуснаха в спортно-образователна надпревара на стадиона в двора на Спортното училище. Около 100 участници от четвъртите класове се забавляваха в различни щафетни игри и с интерес разкриваха отговорите на математическите задачи, поставени им от учителката в СУ „Никола Велчев” Светла Костова. Накрая учениците получиха и награди – топки, домино, шах, дама, осигурени от училищното ръководство.
„Спортът сплотява и обединява хората”, възкликна директорката Камелия Асенова. Тя приветства и гостите – големите самоковски биатлонисти Ива Шкодрева-Карагьозова и Красимир Анев, които проследиха с интерес заниманията.
Новият клуб по биатлон „Боровец-2016” с председател Мирослав Кенанов е инициатор на идеята за спортния празник. Тя е прегърната впоследствие от К. Асенова, която е дългогодишен приятел на спорта. Съдействие оказаха млади борци от клуб „Рилски спортист”, както и учителят по физическо възпитание и спорт и наемател на стадиона Димчо Маринов.
Щафетата бе посветена на Световния ден на мира /21 септември/ и Деня на Независимостта на България. Второто ясно пролича и по патриотичните песни от музикалната уредба. В самото начало пък всички участници изслушаха гордо „Мила Родино”.

Leave a Reply