Други, Новини, Спорт

Деца от три училища се оказаха „Най-бързи, смели и ловки”

Общинското състезание „Бързи, смели, ловки” се състоя на 15 май в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”. Освен домакините, в надпреварата участваха и отбори на ОУ „Христо Смирненски” /Радуил/, НУ „Станислав Доспевски”, НУ „Д-р Петър Берон” и ОУ „Димчо Дебелянов” /Говедарци/.
Лично кметът Владимир Георгиев приветства ентусиастите. Водещата Камелия Асенова даде старт и се заредиха интригуващи игри с топки, бягане, прескачане, ходене на ръце и крака… Докато журито, съставено от учители по физкултура, вземе решение, участници и публика бяха поздравени с индивидуалните съчетания на състезателките на клуба по спортна аеробика „Самоков” Джована Ангелкова и Иванина Вукадинова. Настроението в залата повдигнаха и красивите мажоретки на домакините с ръководител Евелина Таинова с танците си с палки и помпони.
Три училища събраха еднакъв брой точки, по 12 – „Митр. Авкс. Велешки”, „Ст. Доспевски” и „Д. Дебелянов”, което бе и доказателство за оспорваната борба.
„Радвам се, че в залата има толкова много ентусиазирани деца. Пожелавам ви да превърнете спортуването в ежедневие”, възкликна председателката на комисията по спорт в Общинския съвет Гиргина Рангочева. Наградите – волейболни и футболни топки и грамоти, връчи гл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт” в Общината Жулияна Костова. Изявата бе посветена на Деня на българския спорт 17 май.

Leave a Reply