Новини, Образование

Деца почетоха Деня на християнското семейство

Въведение Богородично и Деня на християнското семейство и християнската младеж бяха чествани на 21 ноември в Младежкия дом от третокласници от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, водени от учителките Василева, Таинова и Христова.
Свещ. Георги Николов разказа на учениците как родителите на Дева Мария Йоаким и Анна въвеждат дъщеря си на тригодишна възраст в храма на Йерусалим и така изпълняват обета си да я посветят на Бог. Отецът запозна младите си слушатели и с първото чудо на Исус Христос, извършено по време на бракосъчетание /на сватбата в Кана Галилейска по молба на майка си Бог превръща водата във вино, за да избави от срам бедните младоженци, на които не им достигало виното/. Отец Георги се изказа и против живеенето на семейни начала, като припомни думите на Христос: „Което Бог е съчетал, човек да не разлъчва”.
„Приканвам ви по-често да се обръщате към Господ, да ходите в нашите църкви и да се причестявате и изповядвате. Надявам се да свикнете от малки, за да имате света вяра и морал, с което да направите света по-добро място за живот”, заключи гост-лекторът.
Директорката на дома Латинка Щъркелова пък препоръча на децата да целунат родителите си вкъщи и да им честитят празника.

Делян Василев

Leave a Reply