Култура, Новини, Образование

Деца празнуваха „За България с любов”

В НУ „Станислав Доспевски” на 30 април се състоя празник-конкурс „За България с любов”. Това бе финалът на десетия юбилеен празничен маратон по случай Седмицата на книгата и изкуствата за деца, провеждан по идея на учителката Лидия Кашъмова.
Третокласници, четвъртокласници и ученици от 2-а клас участваха в заключителния концерт вчера, в четвъртък. Със свой танц се изяви ученичката Ренета Шукадарова, участничка в студио „Кати” на Катрин Митева. Имаше и сценки, и рецитации. Сценарист и водещ на концерта бе педагогическият съветник в училището Катя Янакиева.
В рамките на „маратона” деца от училищния парламент бяха жури на „Голямото малко четене”. Ученици рецитираха стихове за родината, четоха приказки на малчуганите от предучилищните групи. Подредена бе и изложба с рисунки, посветени на България. Ученици участваха и в конкурс за четец и разказвач в Младежкия дом. Първокласници и второкласници се включиха в „Голямото малко четене”. Първолаци представиха сценки от приказки, а третокласници изнесоха рецитал по училищната уредба.

Leave a Reply