Деца празнуваха с аеробика /снимки/

Отбори от 6 детски градини от града ни участваха на 28 май в „Арена Самоков” в турнир по аеробика. Проявата бе организирана по случай Международния ден на детето и по повод приключването на проекта на клуба по аеробика „Самоков” по програмата на спортното министерство „Спорт за децата в детските градини”.
Участваха общо 261 деца с инструктор Ралица Благоева. Съдии бяха Диана Аврамова, Иван Тодоров, Мариана Вучова, Любослава Николова, членове на треньорското звено към ОП „Спортни имоти и прояви”, и учителката Камелия Асенова, член на Управителния съвет на клуба по аеробика „Самоков”, а водеща – Гиргина Рангочева, също член на ръководството на клуба. Самият клуб бе и организатор на турнира.
Демонстрации направиха малчугани, участвали в работата по проекта в детските градини, танцьори от балетната школа на Катрин Митева и състезатели от клуба по аеробика: Никол Драганова, Драгомира Христова, Лина Гаврилова, Магдалена Драганова, София Стоянова, Лидия Ангелова и Стела Йорданова с треньори Диана Аврамова и Калоян Калоянов.
Първи бе класиран тимът на ОДЗ „Пролет”, следван от отборите на „Осми март” – филиал на ОДЗ „Звънче”, и на ОДЗ „Детелина”. Купи за отлично представяне бяха връчени на ЦДГ „Звънче”, ОДЗ „Самоково” и ЦДГ „Зорница”.
Индивидуални награди пък заслужиха Ивона Арсова, Симона Ковачева, Виктория Петрова, Даная Симова, Ели Мишева, Елина Субева.
Изказана бе благодарност за безвъзмездната помощ на съдиите, на служителите от „Арена Самоков”, както и на Общината за отпуснатите финансови средства.
Деца и родители бяха призовани, ако аеробиката им харесва, да посетят залата в „Арена Самоков” /на ниво 1/, в която групите на клуб „Самоков” тренират.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*