Култура, Новини, Образование

Деца просълзиха възрастни с изпълнения за Левски

Учениците от третите класове на НУ „Д-р Петър Берон” с класни ръководители Ангел Занев, Славка Терзиева, Валентина Попова и Гергана Змийчарова отбелязаха по вълнуващ начин годишнината от гибелта на Васил Левски. Децата бяха подготвили презентация и запознаха гостите с живота и делото на Апостола. Представиха стихотворения и цитираха и мисли на великия българин, които трогнаха до сълзи присъстващите. Честването завърши с изпълнение на възрожденската песен „Къде си, вярна, ти, любов народна”.

х х х

На безсмъртния Дякон бе посветен и часът по родолюбие на учениците от 4-а, 4-б и 4-в клас на ОУ “Митрополит Авксентий Велешки”, състоял се на 16 февруари в Младежкия дом под надслов “В сърцата ни жив си, Апостоле”. Децата разказаха за безсмъртния борец за свобода и изразиха желание да участват и в други подобни часове. Класни ръководители на учениците са Катя Кирова, Виолета Щупалова и Магдалена Бранкова.
В програмата на Младежкия дом през цялата година са предвидени такива часове по родолюбие. Във всеки един от тях ще се почита паметта на национални герои.

Leave a Reply