Новини, Шарен свят

Деца с увреждания боравиха с интересни компютърни програми

Пет деца от Центъра за рехабилитация и социална интеграция имаха щастието да се докоснат до вълнуващия компютърен свят. През изминалата работна седмица в рамките на 20 часа те бяха обучавани на работа с графични изображения с детска тематика на програмите PowerPoint, Paint и MovieMaker.
„Малчуганите се забавляваха от сърце, истинска радост озаряваше лицата им. Чрез тези програми те рисуваха, презентираха и правиха клипчета на любимите си герои”, развълнувано сподели наставничката им Снежана Джугданска.
Обучението се проведе съвместно от Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” и Центъра за рехабилитация и социална интеграция. Начинанието е финансирано по програма „Глоб@лни библиотеки – България”.
Междувременно стана ясно, че осъщественият по-рано през годината проект „Обучение на кметове и технически изпълнители в Община Самоков за извършване на електронни услуги на гражданите” на библиотеката ще бъде представен на 4 декември в столичния хотел „Шератон” пред представители на министерства и на организацията „Бил и Мелинда Гейтс”. Проектът на самоковската библиотека е един от 7-те избрани от над 120 подобни от цялата страна, кандидатствали по програма „Глоб@лни библиотеки – България”.

Leave a Reply