Зимни спортове, Новини, Спорт

Деян Разложки със златен медал от първото състезание по биатлон за сезона

Самоковецът Деян Разложки спечели златен медал от надпреварата за купа “Пирин”, състояла се в Банско между 27 и 29 януари. Поради липсата на подходящи зимни условия до момента това бе и първо състезание за сезона.
Разложки триумфира в единия от двата спринта на 7.5 км при юношите старша възраст. Състезателят на клуб “Боровец” повали 8 от десетте мишени на стрелбището и премина най-бързо по трасето с време от 23:49 мин. Ден по-рано Деян допусна три грешки на рубежа и остана четвърти в класирането. По едно седмо и осмо място в двата старта пък си размениха Георги Петров от “Боровец” и Здравко Тенев от “Рилски спортист”.
Иван Зарев завърши на осмо и девето място в двете прояви при момчетата старша възраст. Съотборничката му в клуб “Боровец” Янка Чолакова пък даде 9-о и 10-о време при девойките младша възраст. В същата възрастова група Никол Пенова от “Р. спортист” зае 12-о и 14-о място, а Христина Аличкова стана на два пъти 15-а. Костантина Василева пък завърши на 11-а и 13-а позиция в двата старта за момичета старша възраст.

Leave a Reply