Зимни спортове, Новини, Спорт

Деян Фунтаров 21-и на младежката олимпиада

Деян Фунтаров

16-годишният самоковски талант Деян Фунтаров зае 21-о място на първите младежки зимни олимпийски игри в Инсбрук, Австрия. Скоковете на българина бяха от 52,5 и 66,0 м, а активът му – 166,5 точки.
„Не съм доволен от себе си. Допуснах грешка при първия опит, скочих много рано. Ако взема квота за олимпиадата в Сочи след две години, ще се представя много по-добре”, сподели след състезанието Фунтаров.
При скок като втория Дидо можеше спокойно да влезе в топ 15 на надпреварата. Друга причина за не докрай успешното представяне на Фунтаров е, че броени дни преди старта на игрите той е паднал лошо на тренировка и е получил контузия. Освен това си е счупил ските и е трябвало да разчита на резервни за самото състезание.
Да подкрепи своя съгражданин в Инсбрук бе дошъл лично скачач № 1 на България и световен шампион при юношите за миналата година Владимир Зографски. Влади бе с цялото си семейство и гордо развяваше родния трикольор.
След края на надпреварата двамата съграждани топло се прегърнаха и си побъбриха за състезанието и условията в австрийския курорт.
Деян Фунтаров и треньорът му Методи Савчов вече са в Италия, където ги очаква поредният старт през сезона.

Leave a Reply