Баскетбол, Новини, Спорт

Джикова стана шампионка на България, Рудева – със сребро

Вероника Джикова

Две бивши баскетболистки на „Рилски спортист” – Вероника Джикова и Катерина Рудева, заедно с отборите си – „Монтана” и „Хасково”, се срещнаха на финала на плейофите в женското първенство. Победител излезе тимът от Северозапада с 3:1 успеха /77:62, 80:72, 84:85 и 74:67 във финалната среща в Монтана на 29 април/.
Вероника премина в редиците на монтанчанки преди началото на сезона, след разпускането на самоковския дамски състав. През изминалата кампания тя участва в 25 мача, в които постигна средно по 2 точки, борби и асистенции за средно 11 минути на паркета.
Катерина пък се подвизава вече трети сезон в редиците на хасковския състав. Тя бе сред най-дейните момичета на треньорката Елена Станкова във финалната серия, като изигра пълни 160 минути и се отчете с 43 т., 21 борби, 20 асистенции и 11 отнети топки. Особено впечатляващ бе приносът на Рудева за единствената победа на „Хасково” във финалите – 85:84 като гости, благодарение на „дабъл-дабъл” от нейна страна, оформен след 17 пункта и 10 асистенции.
Общо през сезона Катето участва в 29 мача, а средните й показатели са 3 т. и 2 борби и асистенции за средно 20 мин. на паркета. Катерина е дъщеря на дългогодишната баскетболна деятелка Ани Рудева.

Катерина Рудева

Leave a Reply