Новини, Спорт, Футбол

Джугански изгони трима съдии

Никола Джугански

Новият шеф на футболните съдии самоковецът Никола Джугански показа още с встъпването си в длъжност, че няма да търпи своеволия. Дни преди началото на футболния шампионат по негова препоръка от съдийството бяха отстранени трима арбитри – Красимир Попов, Димитър Манолов и Иван Михайлов. Те са изключени заради съмнения за черно тото.
През март тази година въпросната бригада е ръководила срещата от елитната юношеска група до 19 години между „Берое” и „Спартак” /Пл/ – 2:3. По време на мача главният рефер Кр. Попов отсъжда две дузпи за гостите. Първата е спасена, но съдията по неизвестни причини нарежда тя да се повтори.
Интересното е, че в хода на двубоя няколко здрави момчета се разхождат съмнително близко до терена, давайки „съвети” на арбитрите как да свирят и какво да отсъждат.
„Вярно е, че тримата вече не са в ранглистата. Причините са комплексни. Едната е слабо представяне на въпросната среща в Стара Загора и липсата на адекватни доклади след нея”, призна новият шеф на съдиите Джугански.

1 Comment

  1. Fen

    Дано да продължи по същия път и да не се уплаши от разни мутри (шефове на клубове)!!! Смело напред, Джуганец!

Leave a Reply