Атлетика, Баскетбол, Борба, Други, Новини, Образование, Спорт, Футбол

Диана Карабожилова: “Новият салон е придобивка и за всички деца на Самоков”

Днес сме се събрали по чудесен повод. Дълго чаканият ден дойде. ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ вече има физкултурен салон. Изключително съм развълнувана, че на мен се падна честта да го открия. Официално този салон се чака 12 години, от когато е направен проектът, а неофициално – много повече, защото всички ученици и учители от много години мечтаят да имат голям физкултурен салон, където децата да играят на воля. И ето, че мечтите се сбъднаха.
Вече имаме голям, светъл и модерен салон и децата ще играят на топло и сухо. Това е голяма придобивка не само за нашето училище, а за  всички деца на Самоков, тъй като салонът ще може да се ползва в извънучебно време от спортни клубове в града и децата на Самоков ще стават по-здрави, по-силни и по-добри ученици, защото спортът и училището винаги вървят ръка за ръка.
Изключително много са хората, които имат заслуги този салон да стане факт и аз най-сърдечно им благодаря.
Днес трябва да мислим и да говорим само за спорт и да си обещаем, че ще направим всичко, което е по силите ни, в този салон да играят и да тренират бъдещите победители в ученическите игри и в други републикански състезания и турнири. Нека да продължим традициите на нашето училище да печелим много купи и медали.
Днешният ден е първи и последен път, когато в салона се влиза с обувки и то, защото имаме много гости и навън е сухо; ако валеше, щяхме да раздаваме калцуни на всички. В салона вече ще се влиза само със специални обувки, с които няма да се ходи навън, тъй като паркетът, който се постави, е много качествен и скъп и трябва да се пази.
Мили деца, за вас този ден е празник, защото зная с какво нетърпение чакахте да се довърши салонът и колко много пъти ме питахте кога ще можете да играете в него. Е, вече ще можете и няма да ви е страх от студеното, дъждовно и снежно време, типично за месеците, които идват.
Скъпи родители, благодаря ви, че ни изтърпяхте през миналата учебна година, когато децата играха само навън и в класните стаи, защото салонът не беше довършен. Повече това няма да се случва.
Уважаеми гости, на вас благодаря, че ни уважихте с присъствието си и споделихте с нас радостта от това хубаво събитие. Благодаря и на всички, които ни изпратиха  поздравителни адреси с мили думи и пожелания.
Нека радостта и ентусиазмът от този ден да не си отиват и да запазим усмивките и доброто си настроение и занапред.
Да ни е честит новият физкултурен салон!

/Из словото на Диана Карабожилова, директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, при откриването на новия физкултурен салон на училището/

Leave a Reply