Култура, Новини, Образование

Диана Чаушева дебютира в киното с главна роля в детския филм на БНТ „Моля те, Нептуне!“

За таланта на малката чаровница Диана Чаушева явно няма граници и непреодолими бариери. Русокосото дарование, известно с благозвучния си глас и с уменията си да свири на цигулка, този път се впусна в съвсем различно предизвикателство. Дианка влезе в една от главните роли на късометражния детски игрален филм „Моля те, Нептуне!”, чиято премиера бе на 29 ноември в столичното кино „Влайкова”. Прожекцията се реализира съвместно от БНТ и Европейския съюз за радио и телевизия.
Сюжетът въвежда зрителя в драматичната история на 9-годишния Емо /Андрей Йосифов/, който преживява тежко раздялата на родителите си, но крие от останалите своите емоции. В трудните моменти до Емо е най-добрата му приятелка Диана Чаушева в ролята на Мила. В лентата младокът среща и своя спасител в буквалния и преносния смисъл на думата – актьорът Филип Аврамов, който му помага да продължи напред.
„От моята роля научих, че човек трябва да е добър и мил с приятелите си и да им помага, когато те имат нужда от него”, коментира новоизлюпената актриса Диана Чаушева. Тя сподели в предаването на БНТ „Денят започва с култура”, че с удоволствие би участвала и в други филми.
Продуцентът Ралица Филипова вярва, че лентата ще достигне до децата на България, защото разказва действителна история. Режисьор е Петър Гайтанджиев, сценарист – Зора Нейкова, а оператор – Боян Манолов.
Очаква се БНТ да излъчи продукцията си през зимната ученическа ваканция, покрай коледно-новогодишните празници.

Делян Василев

Leave a Reply