Диана Чаушева стана лауреат на „Пиленце пее”, спечели стипендия

Чаровната малка певица Диана Чаушева заслужи статуетка и специалната награда – едногодишна стипендия в размер на 600 лв., от организаторите на юбилейния Пети национален музикален и танцов конкурс „Пиленце пее”. Награждаването на лауреатите стана на 26 ноември, събота, в Общинския културен институт „Красно село” в кв. „Хиподрума” в София. Във фестивала ученичката в Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София участва и със своя по-малък брат Георги и родителите им Вели и Величка, придобили популярност по-рано през годината като квартет Чаушеви от телевизионния музикален формат „България търси талант”, където даровитото семейство заслужи титлата „УЕБ талант на България”.
„Специални благодарности към организаторите и журито, които намират сили и воля, макар да живеем в трудни времена, да запазят и подклаждат огъня на любовта към уникалния ни фолклор”, заявиха от щастливата фамилия.
Добрите новини за самоковци обаче не свършиха дотук. Златен медал за своето представяне получи и детската вокална група „Медени звънчета” с ръководител бабата на Д. Чаушева – Даниела Георгиева. Групата защити отличието си от миналата година с изпълнението на песните „Бричи ми се” и „Оздол иде”.
Други две възпитанички на Д. Георгиева – дуетът Иванина Станкева и Кристина Симеонова от белчинското читалище „Светлина”, които се представиха за първи път на фестивала, също заслужиха златото. Мартина Дибекова пък бе удостоена с бронзов медал. Същото отличие стана достояние и на Маргарита Бочева от самоковското читалище „Младост”.
Първите три издания на конкурса са били посветени на творчеството на голямата ни народна певица Надка Караджова, докато от две години това ограничение е отпаднало.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*