Други, Новини, Спорт

Дизела тръгна с успех за купа “България”, Йордан Банков бие при ветераните

Изключително интересен първи ден беляза 41-ото международно издание на купа “България” по ориентиране, провеждащо се от 2 до 4 юни на територията на нашата община.
В първия старт /край Говедарци/ на скъсена дълга дистанция фаворитът Кирил Николов-Дизела защити претенциите си за рекордна осма титла и завърши първи в елитния клас при мъжете, изпреварвайки с 2.55 мин. шведът Виктор Ларсон. Едва на 5 секунди зад Ларсон остана носителят на купа “Самоков” Петър Брей.
В елитния женски клас пък номер 1 стана Лилиана Гоцева от “Младост” – Благоевград. Тя бе по-бърза с цели 13.25 мин. от съотборничката си Кристина Иванова, а трета се нареди Наталия Димитрова от “Академик” /Варна/.
Радост имаше и за самоковските привърженици на този спорт, тъй като Йордан Банков се справи най-добре с трасето във възрастовата категория на мъжете над 60 г.
Първенците в отделните възрастови групи при мъжете и жените бяха наградени по време на официалната церемония по откриване на купа “България” на централния площад “Захарий Зограф” в града ни вчера привечер. Наградите връчиха кметът на Самоков Владимир Георгиев и председателят на родната федерация по ориентиране проф. д-р Атанас Георгиев.
Красиви и стилно облечени момичета от танцово студио “Кати” изнесоха под тържествените звуци националния трибагреник на Република България и знамето на община Самоков. Изсипалият се проливен дъжд обаче попречи на подготвената фолклорна програма, в която трябваше да се включат участниците в танцовия ансамбъл “Самоков” с ръководител Борислав Искрев.
Днес от 14 ч. край Рельово започва втория старт на скъсена дълга дистанция.
Ето и класиранията на останалите наши участници в първия старт:
Мъже над 14 г.
9. Христо Николов /”Соколец”/
Неточно преминаване по трасето – Калоян Георгиев /”Соколец”/
Мъже над 21 г. /А/
4. Георги Доганов /”НСА-Сивен”/
Мъже над 35 г.
13. Петър Бранков /”Соколец”/
Мъже над 45 г.
19. Благовест Манов /”Соколец”/
Мъже над 80 г.
Георги Чешмеджиев /”Соколец”/ предпочете да не участва
Жени над 21 г. /Б/
Неточно преминаване по трасето – Лиляна Радева /”Соколец”/
Жени над 45 г.
5. Даниела Жаркова /”Соколец”/
Жени над 50 г.
9. Марияна Илиева /”Соколец”/
Отворен дълъг маршрут
3. Христо Манов /”Соколец”/
Неточно преминаване по трасето – Валентин Дойнов /”Соколец”/

Делян Василев

Leave a Reply