Култура, Новини

„Дилижанс” озари публиката с чудесен концерт за 5-годишен юбилей /ВИДЕО/

Вокално-инструменталният състав „Дилижанс” зарадва самоковските почитатели на естрадата с концерт в Младежкия дом в събота, на 29 ноември. Поредната успешна изява на състава имаше не само коледен привкус, но бе посветена и на 5-годишнината от създаването на групата през есента на 2009 г.
„Вашите концерти са незабравими, те ни зареждат с невероятно настроение и енергия”, развълнуван бе кметът Владимир Георгиев, сякаш предчувствайки предстоящата наслада от омайните песни на юбилярите. Той им връчи и поздравителен адрес. Пепа Георгиева, гл. експерт „Култура” в Общината, поднесе цветя на участниците в състава с думи на признателност за цялостното им творчество.
Последва голям концерт от популярни творби на известни композитори като Тончо Русев, Митко Щерев, Красимир Гюлемезов, Стефан Диомов. Прозвучаха и песни от репертоара на Лили Иванова, Аспарух Лешников, „Фамилия Тоника”, „Трамвай № 5” и много други.
Ръководителят на състава Димчо Тосков се включи много приятно с клавира към гласовете на триото Ваня Делибашева, Надя Миткова и Цветан Ангелов. Любослава Кьосева, бивша участничка в състава, стана отново част от групата за няколко песни, с което ясно показа, че не е изгубила форма.
Съставът има участия и награди от авторитетни фестивали във Варна, Хасково, Кюстендил, Петрич, Пазарджик… Сега му предстои запис за новогодишната програма на ТВ СКАТ, която ще бъде излъчена на 1 януари. „Дилижанс” не е непознато име както за телевизията, така и за нейните зрители, тъй като съставът вече е участвал в предаването „Ако зажалиш” с водеща Бони Милчева.
Песента за родния и любим Самоков по музика на ръководителя на „Дилижанс” Димчо Тосков и текст на Валентин Ахчийски пък бе своеобразната черешка на тортата.
Препълнената зала често аплодираше изпълнителите и помогна за създаването на топла и уютна атмосфера по време на празника на музикантите. Те пък впечатлиха с умението си да общуват със своите почитатели.
Младият актьор Николай Войнов в ролята на водещ също даде своя дан за усмивките на присъстващите.
„Благодаря, че ви имам в живота си”, трогна юбилярите Теменужка Янкова, секретар на читалище-паметник „Отец Паисий”.
Директорката на Младежкия дом Латинка Щъркелова пък заяви, че „Дилижанс” представя „чаровен дефилир през музиката” и пожела на състава нови успехи.
След концерта гостите разгледаха изложбата, посветена на отишлия си без време от този свят забележителен музикант Румен Тосков, син на Димчо Тосков.

Делян Василев

Leave a Reply