Новини, Шарен свят

Димитър Джелепов-Лъвски: „Млади хора, бъдете смели, имайте морал!”

С интересна среща на 22 януари клуб „Събеседник по желание” към Младежкия дом откри изявите си през новата година. На ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” тук гостува младият бизнесмен и кандидат за кмет и за общински съветник в местните избори през есента на миналата година Димитър Джелепов-Лъвски.
В непринуден разговор с младия водещ Даниел Димитров гостът сподели мисли за своя живот и дейност и даде ценни съвети на учениците. Самият той е завършил същото училище, както и ПГ „Константин Фотинов” и пази чудесни спомени от детските и юношеските си години и от своите преподаватели.
Веднага след завършване на гимназията и влизането си в университета, едва 18-годишен, започва свой личен бизнес и смята това за едно прекрасно решение в живота си.
„Амбицията, смелостта, са най-важното нещо в бизнеса, но са нужни и морал, и находчивост”, посочи Джелепов. От опит той довери, че частният бзнес изисква абсолютно постоянна ангажираност, по думите му – по 24 часа в денонощие, седем дни в седмицата. Водещо за него самия е личното развитие в частния бизнес, а конкуренцията е просто стимул за развитие. В този смисъл той мисли да разширява бизнеса си в туристическата сфера и не само в нашия град, а и извън него, включително в чужбина.
На въпрос за приятелството 23-годишният гост отговори, че то си проличава истински най-вече в трудните моменти. „Всеки трябва да отделя достатъчно време за приятелите си”, добави Джелепов. Той високо цени и семейството, защото чрез него и наследниците си човек остава в живота и паметта на обществото. Сам той подкрепя благотворителни кампании, подчерта особено значението на „Бъди човек”.
Хоби са му политиката и архитектурата. Още като ученик изпъкнал с непримирим, буен характер и активна гражданска позиция и изглежда затова връстниците му го удостоили с прякора Лъвски. Що се отнася до архитектурата, вкъщи имал 40 макета на световноизвестни сгради. Освен всичко това обича животните и сам се грижи за две котета.
Връщайки се в ученическите си години Димитър каза, че любимият му предмет е бил история, а любимият преподавател – Рени Малчева. Участвал е в самодейни групи, бил е водещ. И сега е фен на спорта и специално на футбола, а любими отбори са му ЦСКА и английският „Манчестър Юнайтед”.
Гостът си пожела за през новата година здраве и любов и посъветва своите малки приятели да се развиват смело, както се казва дори – с главата напред, самостоятелно. „България се нуждае от специалисти, но и от смели хора, които да водят обществото”, категоричен бе Лъвски.
В съзвучие със споделеното прозвучаха стихове на самоковска авторка Яна Василева. Жизнерадостните изпълнения на млади танцьорки и насърчителните призиви на отговорничката на дома Латинка Щъркелова направиха полезната среща и още по-приятна.   

Тодор Попов

Leave a Reply