Димитър Джелепов–Лъвски: „Самоков няма време”

„Единственото, което може да спаси Самоков от  все по-видното затъване, е икономическото разгръщане, което няма за цел да обслужва хората вляво или тези вдясно. Добрият ръководител трябва да е независим и да не конфронтира, а си сътрудничи с партиите, за да може хората в дадената община да добруват” – това беше само един от акцентите на представянето на най-младия кандидат за кмет и общински съветник на Самоков Димитър Джелепов–Лъвски.
В среща с медиите той обясни мотивите за издигането на кандидатурата си и представи накратко някои от основните стълбове на програмата си за управление. Самата програма ще бъде представена на 18 октомври в салона на читалище-паметник „Отец Паисий–1859” от 19 ч.
„Ако не се забързаме малко, след още четири години съвсем няма да можем да обърнем негативните тенденции, които все по-ясно са си наложили пътя в Самоков. Хората не живеят, а съществуват, и това се дължи на ниските заплати, които са такива заради липсата на инвестиции в района. Затова се обезлюдяваме. А ние сме място с уникални дадености, които не използване по никакъв начин” – заяви Джелепов и насочи вниманието към лансирането на определени партийно приливигировани хора, докато „мозъците” на града изтичат или към столицата, или към Терминал 2 в търсене на по-добри условия на труд и на живот. На въпроса защо се цели директно в кметската позиция, а не минава през общинския съвет, както повечето ни политици, които го използват като школа, той отвърна, че сме загубили достатъчно ресурси в „учене” и сега трябва да се наложат по-бързи и смели мерки, за да догоним нивото на други градове от нашия мащаб. „Не можем все да се оплакваме от липса на интерес към нас, като дори не се стараем да го предизвикаме към себе си” – допълни още той.
Основното послание на кандидат-кмета е насочено към младите хора и към всички онези, крайно отвратени от политика и празните обещания, които получаваме веднъж на четири години. „Приоритетите ни трябва да са ясни и по тях да се работи. Нещата да се правят със смисъл и дългосрочно, като бягаме от олигархичните зависимости. Ако искаме да останем и да живеем тук, зависи от нас и се налага да действаме като отговорно и мислещо общество, което най-сетне да разбере, че има неща, които зависят само от него. За да имаме дом, за да имаме къде да се прибираме изобщо” – бяха финалните думи на Джелепов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*