Димитър Желязков спечели купа „Самоков“, Боян Софин със сребърен медал

123 ориентировачи участваха в двудневните състезания за купа „Самоков“, състояли се на 16 и 17 юни в Самоков и Говедарци. Сред тях бяха шестима представители на местния клуб „Соколец“ и още двама самоковци, защитаващи цветовете на столичния тим „НСА-Сивен“, който бе и основен организатор на проявата заедно с Община Самоков.
Димитър Желязков от търговищкия клуб „Вариант 5“ спечели най-престижната надпревара в елитния клас при мъжете. Той триумфира в спринта в Туристическата градина и Лаго и в нощния старт над Говедарци, където завърши трети в скъсената дълга дистанция в неделя. Самоковският ас Боян Софин финишира втори и в трите старта и логично зае второто място и в комплексното класиране. Призовата тройка пък затвори Мирослав Куртев от „Сини камъни“ /Сливен/.
Георги Доганов, брат на техническия ръководител Петър Доганов и съотборник на Боян Софин в „НСА-Сивен“, даде трето време в спринта и осмо в дневната надпревара над Говедарци, но след като пропусна нощния старт, остана извън сметките за крайното класиране.
Христо Николов от „Соколец“ стигна до среброто при момчетата до 16 г., където бе изпреварен единствено от Васил Зашев от „Карлък“ /Смолян/. Майката на Христо – Даниела Жаркова, зае третата позиция и стигна до бронзовия медал в клас Ж45. Четвърто време в сборното подреждане в клас М35 пък даде Петър Бранков.
В някои от стартовете с променлив успех се впуснаха и още няколко състезатели на клуб „Соколец“ – Дария Рогачева /Ж14/, Кристиян Ласкин /М18/ и Лиляна Радева /Ж21/.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*