Димчо Маринов и Никола Бойчев вкараха за „Искър“ и „Рилец“ – отборите са в топ 10 на областта

„Искър“ (Самоков)

Двама от най-добрите самоковски футболисти от златния период на „Рилски спортист“ от близкото минало – Димчо Маринов и Никола Бойчев, отново облякоха футболния екип! Нещо повече – и двамата се разписаха за своите тимове в баражите за определяне на крайното класиране на първенството в Софийска област – четвъртото ниво на футбола у нас.
Отборът на „Искър“ завърши на престижното 7-о място в дебютния си сезон в шампионата по изключително драматичен начин! Самоковци победиха на 29 април на стадиона в двора на Спортното училище „Зенит“ (Церово) с 2:1 и изравниха общия резултат от двете срещи на 3:3.

Стефан Карагеоргиев (в жълт екип) владее топката

Гостите се виждаха победители в сблъсъка, тъй като поведоха в резултата и след успеха с 2:1 в първата срещу вече имаха два гола преднина. „Искър“ обаче не се предаде и изравни с гол на бързоногия Георги Даганов. Решителното попадение пък отбеляза бившият капитан на „Рилски спортист“ Димчо Маринов, който е врял и кипял в подобни битки.
Така се наложи 7-ото място за сезон 2022/2023 в областната група да бъде определено чрез изпълнение на дузпи. И тук Димчо Маринов не показа грам колебание в изпълнението си, а освен него точни от бялата точка бяха още Стефан Карагеоргиев, Иван Марков и Константин Димитров. Вратарят Стилиян Бонев пък показа котешки рефлекс, спаси два от изстрелите на футболистите на „Зенит“ и хвърли в екстаз своите съотборници и треньора си Росен Пътников.
Отборът на „Рилец“ (Говедарци) пък завърши на десето място в шампионата. Възпитаниците на треньора Георги Кацарски загубиха с 2:5 гостуването си на „Козаро“ в Ботевград на 29 април и въпреки победата си с 2:1 в първата среща паднаха в баража с общ резултат 4:6. Ботевградчани на два пъти повеждаха с три гола разлика, но с попадения на Никола Бойчев и Димитър Тосков „Рилец“ оставаше на един гол от дузпите. До тях така и не се стигна, тъй като Анатоли Димитров от „Козаро“ вкара за 5:2 и изкачи тима си на 9-ото място в областта. Въпреки това „Рилец“ изпраща пореден силен сезон, в който показа хубава, достойна игра.

Васил Драганов от „Рилец“ в борба за топката с футболист на „Козаро“. Снимка: https://botevgrad.news/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*